Skip to content

Trobada Diocesana de Joves 2020 - Camins de Vida

(RE)TROBA'T El 28 de març de 2020 vine a Sant Andreu de la Barca (RE)TROBA'T

Apunta't aquí mateix i consulta informació sobre la Trobada.

(Re)troba’t, aquest és el lema que ens convoca aquest curs a la Trobada diocesana d’adolescents i joves. Volem convidar a trobar-se en les diverses dimensions que ens conformen com a persona: la relació amb un mateix, la relació amb Déu, la relació amb els altres, i la relació amb la casa comuna. A on es donen aquestes relacions? a la vida. Per això, els participants podran transitar per un dels camins de vida que els hi oferirem.

Cada participant s’inscriurà en un d’aquests camins de vida, i allà escoltarà un testimoni i intentarà respondre a la pregunta de què m’ha aportat aquest camí. Els camins de vida, molt probablement, seran: la cura de la casa comuna, el somni de Déu (vocacional), l’acollida de l’altre, l’art, la malaltia, els avis, els no creients, les catàstrofes naturals i els conflictes armats.

A partir del mes de gener, podreu visualitzar un vídeo o una fitxa de cadascun d’aquests camins de vida, per a que us pugueu inscriure en aquell que creieu més convenient.

EXPLORANT LA CIÈNCIA

Carlota Dobaño, científica i valenta

Carlota Dobaño és cap del Grup d’Immunologia de la Malària i coordina grans estudis multicèntrics sobre la immunitat a la malària adquirida naturalment i experimentalment. També imparteix classes al mòdul sobre vacunació del Màster de Salut Global, d’ISGlobal.
El 1992 es va graduar en Farmàcia i Farmacologia a la Universitat de Barcelona. El 1994 va completar un MSc en Biologia Molecular Aplicada de Malalties Contagioses a la London School d’Higiene i Medicina Tropical. Hi va dur a terme el seu projecte de tesi al laboratori d’Anthony Holder, al Departament de Parasitologia, NIMR, MRC, Londres. El 1999 va obtenir el PhD al laboratori de Jana McBride (Universitat d’Edimburg, Escòcia) sobre l’estudi de respostes immunes al Plasmodium falciparum, amb un treball de recerca realitzat al Malaria Project and Wellcome Trust Centre, a Blantyre, Malawi, en col·laboració amb Malcolm Molyneux i Terrie Taylor.

CURA DE LA CASA COMUNA

Pau Cardoner, ambientòleg i molt ecològic

Sóc Pau Cardoner, del Sant Cugat del Vallès, ambientòleg de formació, cristià de vocació i docent de secundària de professió. Les meves inquietuds i la meva manera de mirar el món m’han portat fins aquí. He establert que sigui la triple E -ecologia, espiritualitat i educació- sigui l’horitzó del meu camí. Però massa sovint oblido que el Camí que jo m’he traçat no és el que potser Déu ha traçat per a mi…

EL SOMNI DE DÉU

Pilar García, mestre i amb molt per ensenyar

En dic Pilar, vaig néixer al segle passat fa 52 anys. Sempre he viscut i treballat a Piera com a profe de religió, encara que fa 18 anys que comparteixo aquesta vocació amb Masquefa el poble veí. 
Sóc cristiana perquè així els meus pares van educar-me. Crec que els pares volen el millor pels seus fills i  els meus van veure que mostrar-me i testimoniar-me a Jesús seria un fonament clau en la vida. Quan tenia la vostra edat vaig decidir que volia continuar sent cristiana, doncs realment és el que dóna sentit a la meva vida. Us convido a conèixer una mica més a Jesús. T’atreveixes

ACOLLIR L’ALTRE

Ramon Carbonell, director de càritas i molt acollidor

He conegut i crescut en la fe a la família i la parròquia, a la catequesi, l’esplai, formant una família i creixent com a laic compromès a l’església. He pogut viure la dimensió de l’acollida i la solidaritat cap als més necessitats a República Dominicana, a la guerra dels Balcans, Argentina… i aquets últims anys a Càritas. Sóc feliç del que puc fer pels altres cada dia!

ESCOLTAR ALS AVIS

Carmen González

Me llamo Carmen González; nací en un pueblo de la Provincia de Burgos, hace 81 año, por lo tanto soy fruto de toda la Posguerra Civil
con todo lo que se pasaba en aquel tiempo, pobreza, esfuerzo trabajo, y salida del hogar muy joven para ganarme la vida, como muchos de mi generación.
Ya desde mi niñez en casa me hablaban de Dios, y rezábamos en familia,este aspecto de fe siempre ha estado en mi vida, y me ha ayudado a saber encarar
las dificultades, preguntado a Dios que esperaba de mi..
Me han invitado si quería participar en este encuentro de la juventud, y acepto con gusto porque pienso que mi generación también puede aportar cosas a la generación
de hoy..
Me gustaría trasmitiros, que la vida nos la da Dios y que es nuestra responsabilidad, vivir esta vida, con ideales verdaderos, cara a Dios cara a la humanidad, que son nuestros hermanos.

CONVIURE AMB LA SALUT MENTAL

Toni Boix

Diplomat en infermeria l’any 1992

Ha exercit com a infermer en els àmbits de la geriatria, les cures pal·liatives, l’exclusió social i la investigació qualitativa en el camp de la bioètica. Aquesta tasca l’ha combinat amb la pastoral infantil, juvenil, matrimonial i familiar a nivell parroquial i diocesà, i amb la divulgació sobre còmics a nivell professional.

Des d’octubre de 2014 treballa com agent de pastoral en l’àrea de salut mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, i és el responsable del Servei d’atenció espiritual del mateix centre. Ha cursat el Batxillerat de Ciències Religioses a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona, i exerceix com a professor de Pastoral de la Salut en modalitat online del Màster de Ciències Religioses: especialitat Pastoral de l’ISCR Don Bosco.

La força del testimoni i el martiri

Juliana Alonso, Agustina Misionera

Nací en una familia profundamente cristiana. Estudié en las Agustinas Misioneras de Logroño y a los 18 años entré en la Congragación fascinada por el testimonio de algunas hermanas y la espiritualidad de San Agustín. Soy una persona de corazón inquieto, buscadora, y desde niña con sueños de ser “misionera”.

A los 23 años fui enviada a Colombia donde terminé la carrera de Químicas dedicándome a la educación en Colombia y España.

Viví en Roma 24 años donde desempeñé varios servicios  en la Congregación, conociendo así a todas las hermanas y su misión en 17 países del mundo. Enriquecida por tantos testimonios de amor gratuito y heroico, como el de Caridad y Esther,  mártires de Argel, doy gracias a Dios de ser Agustina Misionera.

“Me encanta mi heredad”

Visitar al pres

Miguel Angel Jiménez Colás

 

Soc Miguel Angel Jiménez Colás, estic casat amb la Maria, tenim 4 filles i 10 nets, en van ordenar diaca fa sis anys, de jove vaig ser un dels fundadors del A.E. Marti Luter King de Sant Just Desvern, i del esplai MIB a Molins de Rei, ara estic jubilat, un cop jubilat he fet de voluntari a Càritas i des de fa 10 anys soc voluntari de presons, coordinant el voluntariat de Brians 1.